σανίδα

Οι λόγοι για τους οποίους η άσκηση «σανίδα» είναι τόσο ευεργετική για το σώμα μας!

sanida-plank-askiseis-personal-trainer

Η «σανίδα» μπορεί να ακούγεται εύκολη και απλή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόλις δοκιμάσει κανείς την άσκηση αυτή θα καταλάβει ότι είναι αρκετά δύσκολη. Όμως υπάρχουν πολλά οφέλη από τις ασκήσεις αυτές. Βοηθούν να διατηρήσετε την φόρμα σας και να τονώσετε το σώμα.Οι ασκήσεις της «σανίδας» αυξάνουν την αντοχή και αναπτύσσουν τη μυϊκή δύναμη. Το θέμα είναι να γίνεται σωστά η άσκηση. Προσθέστε ασκήσεις σανίδας στο πρόγραμμά σας για να γίνει πιο πλούσιο και αποτελεσματικό.

1. Η απλότητα της στατιστικής
Παίρνει δευτερόλεπτα για να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε όταν το σώμα είναι στη θέση σανίδας. Η άσκηση είναι απλή και δεν απαιτεί περίπλοκες κινήσεις. Δεν απαιτούνται ούτε επαναλήψεις. Μπορείτε να ασκηθείτε και στο σπίτι σας. Αν και είναι εύκολο να καταλάβουμε πως γίνεται, είναι δύσκολο να διατηρηθεί η θέση. Ο λόγος είναι ότι κρατάτε το βάρος του σώματος με τη βοήθεια των δικών σας χεριών ή των βραχιόνων. Η σανίδα επίσης χρειάζεται τη στήριξη στους αγκώνες, και τα δάχτυλα των ποδιών.

Η βασική θέση θυμίζει ένα push up. Κρατήστε τα πόδια μαζί και στη συνέχεια μεταφέρετε το βάρος σας πρώτα στους πήχεις. Μόλις νοιώσετε ότι μπορείτε, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας. Κρατήστε τους αγκώνες κάτω από τους ώμους. Μην λυγίζετε τη σπονδυλική στήλη. Είναι το πιο σημαντικό να κρατήσετε το σώμα όσο το δυνατόν σε ευθεία γραμμή. Φανταστείτε ότι το σώμα σας είναι μία ευθεία χορδή από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Σφίξτε τους κοιλιακούς και μείνετε στη θέση αυτή για μισό λεπτό. Κάντε την άσκηση αυτή κάθε ημέρα. Και σιγά – σιγά αυξήστε το διάστημα που μένετε ακίνητη.

2. Καιίγονται περισσότερες θερμίδες
Όταν είστε στη θέση αυτή, γυμνάζεται όλους τους μυς του πυρήνα σας. Είναι πολύ καλή άσκηση αν ο στόχος είναι να αυξήσετε τη δύναμη και την αντοχή σας. Επίσης θα κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες. Για να γίνει η άσκηση πιο δυνατή, αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σανίδα σε δέκα σετ, το καθένα αποτελούμενο από 12 επαναλήψεις.3. Βελτιώνεται η ισορροπία και η απόδοση στα αθλήματα
Πόσο καλή είναι η ισορροπία σας; Ίσως πρέπει να βελτιωθεί λίγο; Υπάρχει η πλάγια σανίδα για τους προχωρημένους. Όπως επίσης και με τη βοήθεια μίας μπάλας ειδική για άσκηση. Μπορεί να σας πάρει αρκετό χρόνο για να ισορροπήσετε αλλά τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Θα νιώσετε ότι όλο το μεσαίο μέρος του σώματος θα είναι δυνατό και τονισμένο. Οι μυς στο κάτω μέρος και στο επάνω του σώματος θα αρχίσουν επίσης να δυναμώνουν και θα νιώσετε γεμάτη ενέργεια και σε πολύ καλή φόρμα.

4. Κοιλιακοί
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θέλετε να έχετε μία επίπεδη κοιλιά. Η σανίδα θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα. Αυτός ο τύπος της άσκησης περιλαμβάνει όλο το μεσαίο τμήμα, ιδιαίτερα τους κοιλιακούς, εξωτερικούς, εσωτερικούς, πλάγιους καθώς και τους γοφούς. Και όχι μόνο θα έχετε όμορφο κορμί αλλά θα απαλλαγείτε από τους πόνους στην πλάτη.
5. Καλύτερη στάση του σώματος, ισχυρότερη πλάτη
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα σήμερα είναι αυτά που σχετίζονται με ασθένειες της σπονδυλικής στήλης. Φταίει βέβαια και η καθιστική ζωή. Έτσι επειδή κινούμεθα πολύ λίγο πονάει η πλάτη. Η σανίδα βοηθά να στηρίζετε καλύτερα το κάτω μέρος της πλάτης. Εκτός λοιπόν από τους όμορφους κοιλιακούς θα αισθανθείτε ότι ο πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες έχει φύγει. Και φυσικά όταν η πλάτη και οι ώμοι είναι σε καλή κατάσταση η στάση του σώματος βελτιώνεται πάρα πολύ.

6. Αβλαβής άσκηση
Η σανίδα δεν κάνει καμία ζημιά. Είναι μια ασφαλής άσκηση που μπορεί να γίνεται κάθε ημέρα, αν και είναι απαραίτητο να γίνεται σωστά. Πρέπει να ξέρετε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές περιλαμβάνουν τη σανίδα στο πρόγραμμά τους και την βρίσκουν ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ετοιμάζονται για αγώνες.

7. Σφιχτό κορμί: τονισμένοι και ανυψωμένοι γλουτοί, τέλεια χέρια και πόδια
Η κλασική σανίδα είναι ότι χρειάζεται για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Εάν θέλετε να επιταχύνεται τη διαδικασία, μπορείτε να σηκώνετε διαδοχικά τις γάμπες. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό τέχνασμα κατά της κυτταρίτιδας. Επειδή η σανίδα γίνεται με τους τρικέφαλους και τους δικέφαλους σε πλήρη συμμετοχή, αυτό σημαίνει ότι τα χέρια σας θα γίνουν υπέροχα σε ελάχιστο χρόνο.

Δημοσιεύτηκε στο mma. Σώστε σε σελιδοδείκτη το σύνδεσμο .